Rumänien - sista stoppet på en treårig resa

Det treåriga Erasmus+-projektet ”Whats new on the News?” på Ekonomiprogrammet har snart gått i mål. Den sista utbytesresan gick till Rumänien och den lilla orten Beius i nordvästra delen av landet.

Det transsylvaniska landskapet bjöd på hisnande bussturer i bergskedjan Karpaterna, magnifika kalkstensgrottor, en underjordisk glaciär samt en möjlighet att få uppleva ett traditionellt rumänskt bröllop med allt vad det innebär. Vi blev väl omhändertagna, eleverna av sina värdfamiljer och lärarna av sina rumänska kollegor.

Nyhetsprojektet som har varit ett samarbete mellan Sverige, Spanien, Italien, Polen, Turkiet och Rumänien avslutades under resan i stor stil genom en inspelning av ett halvtimmeslångt nyhetsprogram, där eleverna presenterar viktiga nyhetshändelser från de gångna tre åren samt reflekterar kring flera av de platser vi besökt, och som återfinns på Unescos världsarvslista. Dessutom deltog några av eleverna i en debatt som även den filmades. Det redigerade slutresultatet kommer att kunna ses på projektets blogg framöver: http://whatsnewonthenews-newspaper.blogspot.se/

Tack alla elever och lärare som deltagit i projektet!

/Charlotta Gustafsson, projektsamordnare