","author":"

Kockduellen på Elof Lindälvs gymnasium

Torsdagen den 25 januari är Elof Lindälvs gymnasiums Restaurang- och livsmedelsprogram värdar för tävlingen Kockduellen.

Tävlingen arrangeras av Visita som är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Kockduellen riktar sig till åttor- och niondeklassare i grundskolan. 

Skapa en måltid

Tävlingen arrangeras inom ramen för hemkunskapen i högstadiet. 2–3 stycken elever bildar ett lag. Eleverna får en korg med råvaror som de ska skapa en måltid av på 50 minuter. Resultatet bedöms av en jury med erfarna kockar från några av restaurangerna bakom initiativet samt lärare.

Tävlingen genomförs i tre steg: En skoltävling, där eleverna tävlar mot varandra, en stadsfinal, med de bästa eleverna från respektive skola och därefter en riksfinal i Stockholm. Det är nu Västsveriges stadsfinal som kommer att hållas på Elof Lindälvs gymnasium.

Väcka intresset för matlagning

Förutom att väcka intresset för matlagning som jobb i själva tävlingen, får eleverna också information om vilka möjligheter som finns inom kockyrket, hur arbetsmarknaden ser ut och vilka karriärvägar som finns.

Välkommen till Elof Lindälvs gymnasium för att följa tävlingen som pågår mellan klockan 11-14.

För mer information

https://www.youtube.com/watch?v=BP4fRZHNDgc

http://www.visita.se/kompentens/skolor-och-utbildningar/kockduellen/

http://www.varldensjobb.se/