Ung företagsamhet

I Fordon- och transports lokaler på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka är det fullt pådrag. Fyra UF-företag i fyra portar jobbar för fullt med olika bilar när Ung företagsamhet hälsar på.

Under två veckor på hösten har deras bilverkstäder öppet och allt från service av bilar till byte till vinterdäck är inbokade.

Under ett par år har eleverna i årskurs två på Fordons- och transportprogrammet drivit UF-företag i kurserna Entreprenörskap och Service och bemötande. På programmet är terminerna uppdelade i tvåveckorsperioder, vilket innebär att eleverna läser gymnasiegemensamma ämnen i två veckor och karaktärsämnen (verkstad) de andra två veckorna.

Detta hindrar inte eleverna från att driva UF-företag. Istället har man delat upp det så att försäljningstillfällena är i två omgångar, ett på hösten och ett på våren för att passa utbildningen. Detta innebär att eleverna har igång sina företag i skolans fordonsverkstad under två veckor på hösten och våren där de tar emot bokningar och har öppen verkstad, allt under överinseende av våra fordonslärare.

Läs mer på Ung företagsamhets hemsida