Färskvaror, delikatess och catering

Inriktningen färskvaror, delikatess och catering ger dig fördjupade kunskaper om arbete med färskvaror och delikatess inom till exempel catering och daglig-varuhandeln. 

Hos oss erbjuds du möjligheten till grundläggande behörighet för högskolestudier.

Vad man läser på inriktningen

Ämne/kurs   Poäng
     
Gymnasiegemensamma ämnen   600
Engelska 5   100
Historia 1a1   50
Idrott och hälsa 1   100
Matematik 1a   100
Naturkunskap 1a1   50
Religionskunskap 1   50
Samhällskunskap 1a1   50
Svenska 1   100
     
Programgemensamma karaktärsämnen   400
Hygien   100
Livsmedels- och näringskunskap 1   100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel   100
Service och bemötande 1   100
     
Individuellt val   200
     
Gymnasiearbete   100
     
Programgemensamma inriktningskurser   300
Matlagning 1   100
Mat och dryck i kombination   100
Servering 1   100
     
Programfördjupningskurser   900