Kök och servering

Inriktningen kök och servering ger dig fördjupade kunskaper inom matlagning och servering. I årskurs två gör du ett fördjupningsval och väljer då att rikta din utbildning mot kök eller servering. 

Hos oss erbjuds du möjligheten till grundläggande behörighet för högskolestudier.

Vad man läser på inriktningen

Ämne/kurs   Poäng
     
Gymnasiegemensamma ämnen   600
Engelska 5   100
Historia 1a1   50
Idrott och hälsa 1   100
Matematik 1a   100
Naturkunskap 1a1   50
Religionskunskap 1   50
Samhällskunskap 1a1   50
Svenska 1   100
     
Programgemensamma karaktärsämnen   400
Hygien   100
Livsmedels- och näringskunskap 1   100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel   100
Service och bemötande 1   100
     
Individuellt val   200
     
Gymnasiearbete   100
     
Programgemensamma inriktningskurser   300
Matlagning 1   100
Mat och dryck i kombination   100
Servering 1   100
     
Programfördjupningskurser   900
Matlagning    
Servering