Samhällsvetenskap

Från och med hösten 2016 flyttas Samhällsvetenskapsprogrammet till Aranäsgymnasiet.

Samhällsvetenskapsprogrammet
är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Du är engagerad i samhällsfrågor och intresserad av att diskutera och debattera. Du vet redan nu att du vill läsa vidare efter gymnasiet.

Du får en bred utbildning där vi jobbar en hel del i ämnesövergripande projekt. Du får kunskaper om samhället vi lever i, hur det har sett ut historiskt och hur det kan komma att se ut i framtiden. Vi försöker förstå världen och analyserar aktuella samhällsfrågor utifrån ekonomiska, sociala och politiska perspektiv, både nationellt och internationellt. Vi lägger stor vikt vid att hjälpa dig att utveckla din förmåga att kommunicera i tal och skrift med hjälp av digitala verktyg och medier. Till din hjälp i detta arbete har du på Elof Lindälvs gymnasium tillgång till en egen bärbar dator och moderna mediesalar. Du kan dessutom få möjlighet att delta i ett språkutbyte med någon skola i Europa.

Första året läser du ett antal gemensamma kurser på programmet. På våren i årskurs ett ska du välja en inriktning. Hos oss kan du läsa en av två inriktningar.

I framtiden har du en god grund för vidare studier inom det samhällsvetenskapliga området, mot yrken som journalist, psykolog, polis, jurist, socionom, lärare, informatör med mera.