Teknik

Teknikprogrammet
är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du fått kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Du är intresserad av teknik, teknikutveckling och design. Du tycker det är roligt att koppla det teoretiska till praktiska för att lära dig hur saker och ting hänger ihop. Du vet redan nu att du vill läsa vidare efter gymnasiet.

Du får en utbildning där vi jobbar en hel del i ämnesövergripande projekt med. Du får studera teknik som finns idag men också lära dig utveckla ny teknik. Teknikutveckling handlar om att se behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. Du får också lära dig att kommunicera i tal, skrift och med hjälp av interaktiva medier.

Första året läser du ett antal gemensamma kurser på programmet. På våren i årskurs ett ska du välja en inriktning. Hos oss kan du läsa en av tre inriktningar.

I framtiden lämnar du Teknikprogrammet med en god självkänsla och är väl medveten om dina styrkor och talanger. Vi hjälper dig att bli ansvarstagande och omvärlds- och lösningsinriktad inför framtida högskole- eller universitetsstudier.