","author":"

UF-mingel på Elof Lindälvs gymnasium

Tisdag den 24 oktober var det dags igen, dags för UF-mingel vill säga. Denna gången på Elof Lindälvs gymnasieskola i Kungsbacka. Förra liknande aktivitet vi deltog i var på Campus Laholm och det var också min allra första UF-mingelkväll. Den gången åkte jag dit utan några förväntningar men lämnade med massor av positiva bilder. Alltså var mina förväntningar ordentligt uppskruvade inför detta tillfälle...

För dig som inte riktigt vet vad denna UF-mingelkväll innebär så kan jag berätta att det går till som så att UF-företagen får presentera sina affärsidéer för ett antal personer från näringslivet (denna typ av aktivitet kallas ibland för draknäste, där näringslivet är s.k drakar). Därefter ger dessa personer tips och feedback och ställer frågor till eleverna för att hjälpa dem framåt i sina företag. Kort sagt är det väldigt värdefullt för UF-företagen att få denna input samtidigt som "drakarna" också lär sig massor och inspireras av spännande idéer – vem vet, det kan vara början på fruktsamma samarbeten i framtiden. 

Tillbaks till kvällen. Vi möttes av totalt sju stycken företag, samtliga från skolans Handels- och administrationsprogram. Följande företag presenterade sina idéer: Plast e kasst UFGoldenGo UFNyckeln till miljö UFDesirée Louise UFRem UFTillsammans UF och Sparklight UF. Vill du veta exakt vad varje företags affärsidé är så hittar du dom (och alla andra UF-företag i Sverige) på UF-Showroom. Samtliga företags affärsidéer var väldigt intressanta, men jag fastnade lite extra för Nyckeln till miljö UF då jag precis varit på en föreläsning kring miljö/återvinning och fått en riktigt aha-upplevelse om hur illa ställt det är med miljön på jordklotet. Därför var det extra kul med ett företag som fokuserar och kombinerar sin affärsidé med att göra något gott för miljön. De tillverkar nyckelringar av spilldelar från läder. Smart, miljövänligt och kostnadseffektivt!  Gemensamt för alla företagen var att de är väldigt modiga och företagsamma – det är inte alla som vågar ställa sig framför ett gäng okända människor och klara av att leverera ett budskap. Starkt jobbat samtliga UF-elever! Resan hem gjordes således med ett leende på läpparna även denna gång!

UF HALLAND
Per Söderberg, Projektledare Gymnasiet