","author":"

Lärlingselever lär sig köra truck

Eleverna på lärlingsprogrammet har under en vecka lärt sig att köra truck. En av ungdomarna som tagit truckkörkort är Andrea Mann som går inriktningen bageri på Restaurangprogrammet.

Det är Fordons- och transportprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium som ansvarar för truckkursen. Lärarna på programmet håller själva i truckutbildningen där både teori och praktik ingår.

En fördel att ha truckkörkort

- Jag tycker att det är bra att ha gått en truckkurs när man ska söka jobb. Det finns många arbetsplatser där de efterfrågar om man har truckkörkort och detta intyg gör att jag i förhoppningsvis högre grad är anställningsbar, säger Andrea Mann.

Hälften av utbildningen på en arbetsplats

På Lärlingsprogrammet gör eleven minst hälften av utbildningen på en arbetsplats. Teori läser man i skolan tillsammans med andra lärlingselever som också går på en yrkesutbildning. Teori varvas under hela studietiden med praktik på en arbetsplats.

Flera utbildningar

På Elof Lindälvs gymnasium kan du välja följande utbildningar inom Lärlingsprogrammet: barn- och fritid, bygg och anläggning, fordon och transport, handel och administration, hantverk, hotell och turism, restaurang och livsmedel samt industriteknik. Varje utbildning kan också ha flera inriktningar.