","author":" ","author":"

Lindälvselever vidare till den regionala UF-finalen

Under torsdagen arrangerades UF-mässan i Varberg. Lindälvseleverna Clara Björkberg och killarna i Driving Flowers UF gick vidare till den regionala finalen 22 mars.

Nominerade till finalen

Clara Björkberg går på Handels- och administrationsprogrammet och är nominerad i kategorin bästa säljare. Clara ingår i UF-företaget Rem UF som säljer tillbehör till mobiltelefoner. Killarna i Driving Flowers UF går på Ekonomiprogrammet och deras affärsidé är att leverera blommor. Företaget är nominerat i kategorin bästa tjänst. I finalen från eleverna även sällskap av Urban Avenue UF från Aranäsgymnasiet. Urban Avenues affärsidé är att sälja t-shirts med unika tryck och företaget är nominerat i kategorin årets hantverk. 

Ingår i kursen entreprensörskap

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. På Elof Lindälvs gymnasium ingår UF-företagande i kursen entreprenörskap. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag.

Ung företagssamhet är en bra förberedelse inför det framtida livet efter gymnasiet och en bra merit att ha med sig i framtiden.